• Nyitva tartás

    H - P: 10:00 - 16:00
  • Üzlet és szerviz

    9200 Mosonmagyaróvár, Szekeres Richárd u. 15.
  • Telefon:
    +36 96 828 089

2019.12.03.

Hogyan választjuk ki a gépedhez ideális SSD-t?

  • Ha gondolkozol azon, hogy egy SSD-vel gyorsítsd fel a géped, de nem tudod, hogy milyet lenne érdemes beletenni, ne aggódj, mi segítünk neked választani! Ebben a cikkben részletesen beavatunk abba, hogy milyen szempontok alapján választjuk ki a számodra tökéletes SSD-t.

A 3 legfontosabb szempont az SSD kiválasztásához


Minden esetben, amikor behozod hozzánk a géped, 3 fontos szempontot veszünk figyelembe, mielőtt SSD-t javasolunk neked.


mekkora tárhelyre van szükséged

1. szempont az SSD választáshoz: a mekkora tárhelyre van szükséged.

Mindig az az első lépés, hogy ellenőrizzük, a jelenlegi HDD-n mennyi hely foglalt.


Ez adja a kiindulópontot az SSD választáshoz, ez alapján tudjuk eldönteni, hogy 120 GB, 240 GB vagy 480 GB méretű SSD-t javasoljunk-e a gépedbe. Az esetek túlnyomó részében a 240 GB-os SSD szokott kelleni, csak ritkább esetekben van szükség 480 GB-os, vagy ennél is nagyobb SSD-re.


Nem mellékes az sem, hogy a gépedből kiszerelt HDD-ből is tudunk kedvező áron külső USB HDD-t készíteni, sőt most a december 19-ig kedvezményes áron elérhető Prémium gyorsító csomagunkban a kiszerelt HDD-t díjmentesen alakítjuk neked használható winchesterré.

ssd gyártók

2. szempont az SSD választáshoz: a gyártó

Minden esetben megbízható, régóta a piacon lévő gyártókat szeretjük ajánlani, így nálunk elsősorban Kingston, A-data, Samsung, Crucial, Western Digital márkájú SSD-ket találsz.


A megbízhatóság mellett fontos szempont, hogy ezek a gyártók mind 3 év garanciát vállalnak az SSD-re, így nyugodt szívvel válthatsz, ha mégis bármilyen problémát tapasztalnál, garanciában orvosoljuk.3. szempont az SSD választáshoz: az írási és olvasási sebesség

A megbízható gyártó és a méret mellett a harmadik szempont, amit mindig ellenőrzünk, az az olvasási és írási sebesség. Ezt a gyártói adatok alapján nézzük meg és csak olyan SSD-t választunk neked, ahol ez legalább 400/400 mb/sec.


Így biztos lehetsz abban, hogy a géped tényleg érezhetően gyorsabb lesz, és az új SSD-d sokáig megbízhatóan fog működni.


Ha egyszer kipróbáltad az SSD-t, soha többé nem akarsz HDD-t!

Régebbi gépbe is megéri SSD-t tenni?


Vannak, akik úgy gondolják, hogy régebbi gépbe SSD-t tenni pénzkidobás, azonban mi ezt másképp gondoljuk.

Egyrészt ez egy szuper, új alkatrész lesz, amit tovább tudsz vinni az új gépedbe, ha esetleg laptopot váltasz. Ez pedig jól jöhet, mert a laptop gyártók még mindig "kevés" gyárilag SSD-vel szerelt gépet gyártanak. Mivel a nálunk vásárolt SSD-re 3 év garanciát kapsz, hosszabb távra tervezhetsz az új alkatrésszel.

Másrészt pedig kérheted azt, hogy a kiszerelt HDD-t beszereljük neked egy külső USB-s HDD tokba, így a váltással nyersz egy 20.000-25.000 Ft értékű külső HDD-t, amin egy komplett mentésed is lesz.

Apropó mentés.

Nem kell félned az adatvesztéstől

Amikor HDD-ről SSD-re váltasz, nem kell attól tartanod, hogy elvesznek az adataid. Amikor behozod hozzánk a géped, mindenről mentést készítünk, és húzzuk át a géped HDD-ről SSd-re, hogy eközben semmilyen adatod nem fog elveszni.

Kedvet kaptál az SSD-hez?


Ha szeretnéd te is SSD-re cserélni a HDD-t a gépedben, hozd be hozzánk!

Segítünk kiválasztani a számodra tökéletes SSD-t, és bónuszokkal is meglepünk. Aktuális laptop gyorsítási akciónkról itt olvashatsz többet.


Choose Your Color
You can easily change and switch the colors.