• Nyitva tartás

    H - P: 10:00 - 16:00
  • Üzlet és szerviz

    9200 Mosonmagyaróvár, Szekeres Richárd u. 15.
  • Telefon:
    +36 96 828 089

2019.12.10.

Miért olyan fontos, hogy a laptopod hűtése jól működjön?

  • Gondoltad volna, hogy ha nem működik megfelelően a laptopod hűtése, akkor akár tönkre is mehet a géped? Erről a témáról gyűjtöttünk össze neked néhány hasznos infót ebben a cikkben.

Mit tapasztalsz, ha a laptopod hűtése jól működik?


Ha a gépeddel minden rendben van, szép halkan működik, nem hallod a benne lévő ventilátor mozgását, nem melegszik feltűnően, és érezhető, hogy a laptopod oldalán, vagy alján lévő nyílásokon keresztül meleg levegő távozik, azaz a belső alkatrészek megfelelően hűlnek.


Azonban akár néhány hónap, fél év alatt is jelentősen csökkenhet az optimális hűtés, amelynek számtalan negatív következménye lehet.


Mit tapasztalsz, ha már nem működik elég jól a hűtés?

Ha azt érzed, hogy a laptopod kellemetlenül melegszik, vagy egyre hangosabb, esetleg időnként kikapcsol, akkor jó okod van arra gyanakodni, hogy a hűtés hatásfoka csökkent.


Jobb esetben a laptop csak letilt és újraindul, vagy kikapcsol, rosszabb esetben a túlmelegedés miatt gyakori eset, hogy a VGA chip elválik az alaplaptól, így érintkezési hiba lép fel.


Ennek a szakszerű javítása 30.000-50.000 Ft, így nem éri meg elhanyagolni a problémát.


Miért csökkenhet a hűtés hatásfoka?


Ha a géped gyakran használod olyan helyzetben, hogy eltömődhetnek a szellőzőnyílások, például ágyban, ölben, takarón, párnák között, azzal sajnos segíted a hűtés hatékonyságának romlását. Egyrészt akadályozod a levegő szabad áramlását, másrészt a por, a szöszök, apró szemcsék mind eltömíthetik a szellőzőnyílásokat.


Mivel a por bejutását a gépbe nem tudod megakadályozni, még ha oda is figyelsz a szakszerű használatra, akkor is érdemes legalább évente kitisztíttatni a géped, különben ilyen rondán néz majd ki a hűtőborda:


laptop tiszítás

Ezzel szemben, ha kitisztítjuk a hűtőbordát, ilyen jól néz majd ki:


laptop tiszítás elvégezve

Mit tehetsz azért, hogy megóvd a géped?

Sajnos nem elegendő csak portalanítani a hűtést, időnként a hőátvezető pasztát is érdemes ellenőrizni. Az újrapasztázásnak azért van fontos szerepe, mert ez a paszta teszi lehetővé azt, hogy a chipek át tudják adni a hőt a hűtőbordának. A portalanítás és az újrapasztázás együtt segíti a megfelelő hűtést, ezáltal még sokáig használhatod a géped.

Szeretnéd, ha kezelésbe vennénk a géped?


Most ajándékba kapod az újrapasztázást és a portalanítász, ha úgy döntesz, hogy gyorsabbá teszed a géped egy SSD-vel.


Hozd be hozzánk a géped, mi pedig segítünk kiválasztani a számodra tökéletes SSD-t.Aktuális laptop gyorsítási akciónkról itt olvashatsz többet.

Choose Your Color
You can easily change and switch the colors.