• Nyitva tartás

    H - P: 10:00 - 16:00
  • Üzlet és szerviz

    9200 Mosonmagyaróvár, Szekeres Richárd u. 15.
  • Telefon:
    +36 96 828 089

2019.06.27.

A Laptop és PC tisztítás miért jó?

  • Mi történik, ha nem tisztítjuk rendszeresen számítógépünket? Miért érdemes rendszeresen kitakarítani és újrapasztázni a hűtési rnedszert?

Ha a számítógép vagy laptop használat közben kikapcsol és érezzük, hogy valamelyik része felmelegedik, akkor nagy valószínűséggel tisztításra van szükség.

Ahogy a képeken is látszik, a felgyülemlett por összeállt a hűtőbordán és elzárja a kiáramló levegő útját.

Awesome Image

Ha nincs rendszeresen tisztítva a hűtőborda, a porszemek ilyen vatta szerű anyaggá állnak össze. Ennek eltávolításához nem elegendő belefújni kivülről, hanem a gépet szétszedve kell azt eltávolítani, különben ez az összeállt anyag a ventillátor lapátjai közé szorul és tönkreteheti azt.

Awesome Image

Az alábbi képen látszik, milyennek is kell kinéznie egy kitisztított hűtőbordának:

Awesome Image

Nem elegendő csupán a port eltávolítani a hűtőbordáról, a rézcső és a processzor közötti hővezető pasztát is ki kell cserélni, hogy a meleget hatékonyan átadja a hőelvezető rézcsőnek.

Awesome Image

Most már nyugodtan lehet használni a laptopot, nem fog túlmelegedni. A processzor hőjét a friss paszta átadja a hővezető rézcsőnek, aminek a melegét a ventillátor ki tud fújni a hűtőbordákon keresztül a szabadba.

Mivel ehhez a művelethez szét kell szerelni a gépet, ezért bízzuk szakemberre. Cégünk többek között ezt a javítást is vállalja.

Choose Your Color
You can easily change and switch the colors.